martes, 15 de marzo de 2011

11 de març de 2011 ( un dia molt tràgic pel Japó)

TSUNAMI + TERRATRÈMOL +  CONTAMINACIÓ NUCLEAR




El dia 11 de març de 2011 quedarà en la memòria de tots els habitants del Japó per un fet terrible que ja va passar l'any 2006 per la zona d'Sri Lanka. Estem parlant d'un tsunami si, però en el cas de Japó, aquest tsunami s'ha produït juntament amb un poderosíssim sisme de 8.9 graus a l'escala de Richter.
El sisme i el tsunami ha afectat principalment a la zona nord de Japó, a les prefectures de Miyagi  i Iwate que han quedat pràcticament arrassades del mapa.



El primer ministre japonès Naoto Kan assegura que s'enfronten a la crisi més greu després de la II Guerra Mundial  i que intenteran refer-se el més aviat possible.
Aquest fet també l'ha classificat com un cop molt dur per l'economia japonesa ja que les empreses de Honda, Yamaha, Nissan, Toyota, etc han parat la seva producció per un temps indefinit.
I també s'han aturat les publicacions de revistes manga i de cómics...
. I a tot això s'ha afegit unes continues explosions a les centrals de Fukushima i també segueixen pendents del reactor de la planta de Tokai, uns 120 km al nord de Tokio, que té un problema en el sistema de refrigeració causat per la catàstrofe.
El terror és total i molts supermercats s'han quedat buits per la compra massiva dels ciutadans japonesos.
En el dia d'avui alguns paísos europeus están ajudant al Japó en la reconstrucció de les prefectures afectades pel sisme i el tsunami. Durant els próxims dies seguirem informant...

No hay comentarios:

Publicar un comentario